Vrijedne ruke

Trebali su mjeseci rada, ali dvorište mostarske škole sada je neprepoznatljivo

Trebalo je nekoliko faza radova da od ''rižinog polja'' naprave jednog labuda.
Gospodarstvo / Ekologija | 11. 05. 2021. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola Ilije Jakovljevića Mostar na svojoj facebook profilu objavila je slike procesa uređenja školskog dvorišta. Trebalo je nekoliko faza radova da, kako kažu, od ''rižinog polja'' naprave jednog labuda.

Podržavajući Eko izazov "Učinimo svoju zemlju još ljepšom" iz ove škole naveli su kako svrha ekološkog odgoja nije usvojiti što više znanja, već izgraditi pozitivan odnos učenika prema okolišu, što je i cilj projekta kojeg mjesecima provode.

Nakon dizanja stare zemlje i drenaže tla, popločavanja terena oko škole te nasipanja nove zemlje i sadnje drveća i cvijeća, dvorište sada izgleda neprepoznatljivo. Nakon što je u zadnjoj fazi radova u funkciju postavljen i sustav za navodnjavanje iz škole, ističu radovi tu neće stati, nastavljaju istim tempom dalje.

''Stvoriti generacije koje će estetski, funkcionalno i hortikulturno raditi na uljepšavanju grada i životne sredine, te njegovom očuvanju. Više zelenih površina u gradu osigurava bolji i sretniji život svih njegovih građana, zar ne'', stoji u objavi.

 
Kopirati
Drag cursor here to close