Razvoj turizma

Planira se uređenje više od tisuću km biciklističkih staza u Hercegovini

Prezentiran je detaljan plan i program projekta i prikazan je cijeli sadržaj koji je potreban za napredovanje u ovoj grani turizma.
Gospodarstvo / Turizam | 14. 01. 2021. u 13:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru prekograničnog projekta "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural" do sada je mapirano više od tisuću kilometara biciklističkih staza u Hercegovini i oko 200 kilometara u Crnoj Gori.

Istaknuto je to na radionica "Razvoj biciklističkog turizma u ŽZH" održanoj u Širokom Brijegu.

Tom prigodom prezentiran je detaljan plan i program projekta i prikazan je cijeli sadržaj koji je potreban za napredovanje u ovoj grani turizma.

Pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade ŽZH za europske integracije i koordinatorica projekta Ana Soldo istaknula je kako je kroz projekt mapirano više od tisuću kilometara biciklističkih staza u Hercegovini, među kojima su neke već postojeće tematske rute poput franciskane, rute mira, rute ljekovitog bilja i mnoge lokalne biciklističke staze koje se nalaze u svakoj općini i gardu.

''Cilj projekta je ojačati i stvoriti novu turističku ponudu i odrediti potencijalne biciklističke rute koje će se infrastrukturno urediti u smislu čišćenja i osiguravanja staza, postavljanja signalizacijskih tabli i uvezivanja svih biciklističkih ruta u ŽZH'' - kazala je Soldo.

U okviru projekta, dodala je, promovirat će se bike friendly standard za sve turističke i ugostiteljske servisne objekte u Županiji zapadnohercegovačkoj koji će biti pogodni za posjete cikloturista.

Provedba projekta "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural" krenula je 1. listopada 2019. godine, a trajat će 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

Nositelj projekta je Ured Vlade Županije zapadnohercegovačke za europske, a partneri gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod nazivom "cycling rural" koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa, istaknuto je.

Kopirati
Drag cursor here to close