Stižu kontejneri

Tomislavgrad ušao u sustav reciklaže

''Ekopak će nam do kraja siječnja isporučiti set specijalnih kontejnera za prikupljanje papira, stakla, plastike i ostalog otpada''
Gospodarstvo / Ekologija | 14. 01. 2022. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Operater sustava za upravljanje ambalažnim otpadom u FBiH - Ekopak je potpisao ugovor sa Općinom Tomislavgrad o pristupanju ove općine u sustav reciklaže. Ugovor su potpisali općinski načelnik Ivan Buntić, direktor JKP-a Tomislavgrad Nikola Krstanović i direktorica Ekopaka Amela Hrbat.

Tako će Ekopak financirati nabavku dvadeset specijalnih kontejnera za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada. Po nabavci i stavljanju u funkciju kontejnera bit će provedena i odgovarajuća promocija uspostave sustava za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada u ovoj Općini, što podrazumijeva i informiranje i edukacija stanovništa.

Posebna pozornost bit će posvećena aktivnostima za učenike osnovnih škola kao i predškolskoj djeci iz vrtića u cilju razvijanja svijesti o važnosti upravljanja otpadom.

Načelnik Ivan Buntić izrazio je zadovoljstvo što se Općina Tomislavgrad ušla u sustav reciklaže.

''Naša Općina je prepoznala važnost ovog projekta i veliko mi je zadovoljstvo što smo se pridružili općinama u Federaciji BiH koji imaju uspostavljen sustav reciklaže. Ekopak će nam do kraja siječnja isporučiti set specijalnih kontejnera za prikupljanje papira, stakla, plastike i ostalog otpada, a općina i komunalno poduzeće će se obvezati na izgradnju i uređenje mjesta na kojima ćemo postaviti kontejnere'', kazao je Buntić.

Svoje zadovoljstvo nije krila ni direktorica Ekopaka Amela Hrbat koja se zahvalila načelniku Općine Tomislavgrad koji je u Ekopaku vidio kredibilnog partnera s kojim će uspostaviti i razvijati sustav.

''Raduje nas što je Općina Tomislavgrad ušla u sustav reciklaže i što ćemo zajedničkim snaga doprinijeti da ovaj prekrasni grad i općina budu još ljepši i čistiji. Posebno bih se zahvalila i našem partneru, skupljaču, tvrtki Duga iz Širokog Brijega koji će dati svoj doprinos u vidu transporta prikupljenog ambalažnog otpada na reciklažu", kazala je Amela Hrbat.

Kontejneri će biti postavljeni Trgu dr. Franje Tuđmana, kod stadiona HNK Tomislav, kod hotela ''Tomislav'' te u naseljenom mjestu Latice, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close