Ipak nije do gradonačelnika

Mostarci ne znaju koristiti kontejnere?!

''Ovim putem još jednom apeliramo na sve posjetitelje da poštuju postavljene znakove i vode računa o pravilnom odlaganju otpada na svim javnim površinama pa tako i na izletištu Fortica'', navode iz Udruženja.
Gospodarstvo / Ekologija | 02. 03. 2021. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kontejnere na putu za Forticu iznad Mostara je postavilo Brdsko-biciklističko udruženje MTBA u želji da posjetiteljima omogući adekvatan prostor za odlaganje isključivo ambalažnog otpada, a kontejneri su donirani od strane JP „Komunalno“ d.o.o. Mostar.

Navodi se to u reakciji na tekst o još jednoj mostarskoj priči o smeću.

''Obvezu pražnjenja kontejnera je preuzelo Brdsko-biciklističko udruženje i to je rađeno u zavisnosti od popunjenosti kontejnera. Međutim problem je nastao kada su neodgovorni građani kontejnere počeli koristiti za odlaganje krutog građevinskog otpada koji nije adekvatan za plastične kontejnere, te smo bili prinuđeni da ograničimo otvor za ubacivanje otpada'', rekli su za Bljesak.info iz ovog udruženja.

Ovo je, kako su dodali, rezultiralo da građani otpad ne odlažu u kontejner nego pored njega kao što je vidljivo.

''Kontejneri nisu popunjeni nego jednostavno građani otpad odlažu pored kontejnera jer ne znaju ili ne žele da isti ubacuju kroz predviđeni otvor. Ovim putem još jednom apeliramo na sve posjetitelje da poštuju postavljene znakove i vode računa o pravilnom odlaganju otpada na svim javnim površinama pa tako i na izletištu Fortica'', navode iz Udruženja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close