Vrijedna ekipa

Sjajan video iz Počitelja: Nakon eko akcije "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" Stari grad ponovo blista

Ovog petka nove aktivnosti vrijednih čuvara prirode
Gospodarstvo / Ekologija | 19. 07. 2021. u 15:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počitelj bez otpada, uređene prirode i ponovo privlačan za sve stanovnike i posjetitelje - to je slika ovog kulturno-povijesnog bisera Bosne i Hercegovine ostala nakon velike akcije čišćenja "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" kakvu želimo gledati i ubuduće.

Foto:PR / Nakon eko akcije Čuvaj, pazi, ne bacaj! Stari grad ponovo blista

Vrijedna ekipa Omladinskog kluba "Novi val" iz Blagaja protekli tjedan se okupila u Počitelju i očistila turističke staze unutar zidina Starog grada, kao i 250 metara pristupnih puteva i sokaka. Devetnaest sudionika akcije prikupilo je više od 15 vreća otpada, a tim povodom snimili su i sjajan video za koji se nadaju da će inspirirati sve ljude da čuvaju ljepote svoje zemlje za ljepši život u svakom njenom dijelu.

Video: Kampanja Ožujskog piva "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" - Počitelj

"Pored uklanjanja smeća i uređivanja javnih površina, želimo probuditi svijest kod ljudi o važnosti očuvanja prirode, te tako poboljšati uvjeta života svih građana unutar ove lokalne zajednice. Zahvaljujemo se Ožujskom pivu na podršci i nadamo se nastavku suradnje za bolje sutra svih nas", rekao je Adnan Đuliman, predsjednik Omladinskog kluba "Novi val" iz Blagaja i zahvalio se svima koji su prisustvovali ovoj akciji.

Eko karavan koji je omogućila kompanija Molson Coors BH i Ožujsko pivo nastavlja svoju misiju. U petak, 23. srpnja od 17 sati kreće čišćenje lokalne ceste koja povezuje općine Maglaj, Žepče i Zavidovići. Ovoga puta eko palicu preuzima Udruženje građana Fojničani koje je nedavno izmamilo simpatije javnosti jer u važnoj misiji očuvanja prirode okupljaju članove svih generacija.

"Članovi našeg udruženja svake godine čiste lokalitet šume Sedra gdje nesavjesni vozači izbacuju otpad iz svojih automobila, tako da tu često za kratko vrijeme nastanu prave divlje deponije. Ta ružna praksa nije uobičajena samo za ovu dionicu, nego je nažalost prisutna na skoro svim našim cestama. Tako umjesto brojnih prirodnih ljepota, putnici kroz našu državu mogu vidjeti ružne slike odbačenog otpada", kazao je tajnik Udruženje građana Fojničani Davor Šupuković i naglasio:

Foto:PR / Nakon eko akcije Čuvaj, pazi, ne bacaj! Stari grad ponovo blista

"Možda naša akcija neće promijeniti ružne navike pojedinaca, ali će zasigurno promijeniti sliku koju o nama i našoj zajednici odašiljemo u svijet. I još značajnije, promijenit će okruženje u kojem živimo. Zato iskreno hvala Ožujskom pivu na podršci, a sve zainteresirane volontere pozivamo da nam se pridruže".

Kopirati
Drag cursor here to close