Čuvaj, pazi, ne bacaj

Čuvari prirode kreću na Počitelj

Zajedničkim snagama od otpada planiraju očistiti i urediti turističke staze unutar zidina ovog stoljećima poznatog kulturno-povijesnog bisera.
Gospodarstvo / Ekologija | 08. 07. 2021. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čuvari prirode svih generacija okupili su se protekle subote u okviru društveno odgovorne kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" i uspješno očistili otpad pored regionalne ceste u Maglaju.

Učesnici akcije u organizaciji Udruženja građana "Fojničani" su od Novog Šehera preko Mladoševice do Crnog Vrha, na dionici od četiri kilometra prikupili više od 20 vreća otpada.

Uz neformalnu grupu volontera iz Mladoševice, u akciji su učestvovale žene i mladi iz Udruženja Cicmanka Novi Šeher.

Akcija "Čuvaj, pazi, ne bacaj!" nastavlja se već ovog petka, 9. srpnja od 8 sati u Počitelju. Prelijepi stari dio Počitelja čistit će ekipa okupljena u Omladinski klub "Novi val" iz Blagaja, kojoj će se pridružiti lokalno stanovništvo.

Zajedničkim snagama od otpada planiraju očistiti i urediti turističke staze unutar zidina ovog stoljećima poznatog kulturno-povijesnog bisera.

"Pored uklanjanja smeća i uređivanja javnih površina, želimo probuditi svijest kod ljudi o važnosti očuvanja prirode, te tako poboljšati uslove života svih građana unutar ove lokalne zajednice. Počitelj je veliki turistički potencijal, te time želimo predstaviti našu zemlju u najboljem svjetlu i učiniti da se svi turisti lijepo osjećaju, posebno u vrijeme kada cijeli svijet prolazi jedan težak period. Zahvaljujemo se Ožujskom pivu na podršci i nadamo se nastavku saradnje za bolje sutra svih nas", rekao je Adnan Đuliman, predsjednik Omladinskog kluba "Novi val" iz Blagaja i pozvao sve građane da se pridruže akciji u petak od 8 sati.

"Uradimo zajedno nešto lijepo za ovaj gradić!", pozvao je Đuliman.

Akcija u Počitelju će biti provedena uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a za učesnike će biti osigurano osvježenje i hrana.

Kampanja pod sloganom "Čuvaj, pazi, ne bacaj!", uz pokroviteljstvo Molson Coors BH i Ožujsko pivo, ima za cilj čišćenje ilegalnih deponija na prostoru Bosne i Hercegovine, s ciljem podizanja svijesti kod građana o ovom problemu.

U suradnji sa mnogim nevladinim organizacijama, udruženjima i volonterima iz naše zemlje do listopada namjeravaju organizirati više od 20 akcija čišćenja širom BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close