Centar za životnu sredinu

Poništena ekološka dozvola za objekt mini hidroelektrane 'Hotovlje'

Postupajući sud je razloge za svoju odluku našao kod činjenice da je tužitelj osnovano osporio ekološku dozvolu s obzirom da je ista temeljena na rješenju ministarstva koje je prethodno poništeno u sudskom postupku.
Gospodarstvo / Ekologija | 09. 12. 2021. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Poništena ekološka dozvola za objekt mini hidroelektrane 

Presudom Okružnog suda u Banjoj Luci, a na osnovu tužbe Centra za životnu sredinu poništena je ekološka dozvola izdana investitoru ''Delaso'' d.o.o. Teslić za MHE ''Hotovlje'' na Vrhovinskoj rijeci, priopćio je Centar za životnu sredinu.

U priopćenju se navodi da je Centar za životnu sredinu krajem prošle godine osporio rješenje kojim se izdaje ekološka dozvola za malu hidroeletranu ''Hotovlje'' na Vrhovinskoj rijeci, instalisane snage od 4,68 MW, opština Kalinovik.

Centar je danas zaprimio presudu Okružnog suda u Banjoj Luci kojom se tužba tužitelja usvaja i navedena ekološka dozvola poništava. Postupajući sud je razloge za svoju odluku našao kod činjenice da je tužitelj, odnosno Centar za životnu sredinu, osnovano osporio ekološku dozvolu s obzirom da je ista temeljena na rješenju ministarstva koje je prethodno poništeno u sudskom postupku.

Rješenje kojim se investitor oslobađa obveze da provede procjenu utjecaja na životnu sredinu i izradi Studiju utjecaja na životnu sredinu Centar je, u suradnji sa Arhus centrom iz Sarajeva, pred sudom uspješno osporio još početkom 2021. godine, kada je isto rješenje bilo i poništeno.

Kopirati
Drag cursor here to close