Za dobro prirode!

Gradsko vijeće usvojilo inicijativu HRS-a: Nema gradnje mini hidroelektrana na Buni

Gradsko vijeće donijelo je Odluku kojom se onemogućava izgradnja MHE Buna I. i Buna II.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2021. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće usvojilo je na današnjoj sjednici Odluku kojom zadužuje nositelja izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana da prilikom izrade Izmjena i dopuna plana s lokaliteta Buna I. i Buna II., na području Bunskih kanala – tok rijeke Neretve, izmjeni Prostorni plan Grada Mostara i onemogući izgradnju MHE Buna I. i Buna II.

Podsjećamo, Odjel za urbanizam Grada Mostara je ranije donio rješenje kojim se odbija zahtjev investitora za izdavanje urbanističke suglasnosti za izgradnju MHE Buna 1 i Buna 2, a na osnovu toga što je ekološka udruga ''Majski cvijet'' dostavila neophodnu dokumentaciju i peticiju sa 5000 potpisa građana protiv izgradnje ove dvije MHE.

Iako je Kantonalni sud u Sarajevu je donio presudu kojom se poništava okolinska dozvola koju je Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo za gradnju dvije mHE na Bunskim kanalima, investitor je ponovno podnio zahtjev prema Federalnom ministarstvu okoliša iturizma za izdavanje okolinske dozvole.

''Ipak, mi nastavljamo našu borbu i nadamo da će se Federalno Ministarstvo prigodom izdavanja dozvole voditi dosadašnjim činjenicama. Iskoristit ćemo sve pravne lijekove u ostvarenju svog cilja – nećemo stati dok se ne zabrani izgradnja mHE na Bunskim kanalima, spomeniku prirode'', navode iz ekološke udruge Majski cvijet.

Kopirati
Drag cursor here to close