Dani Cincara 2022

Obilježeno 130 godina planinarenja u BiH

Livanjski planinari za svoje goste priredili su tri kružne ture.
Gospodarstvo / Ekologija | 26. 09. 2022. u 11:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na visoravni Kruzi iznad Livna proteklog vikenda okupilo se 300 planinara iz hrvatskih i bh. planinarskih društava na manifestaciji “Dani Cincara 2022”, koja je održana u organizaciji Planinarskog društva “Cincar” iz Livna i Planinarskog saveza Herceg Bosne.

Tradicionalna planinarska manifestacija "Dani Cincara" ove godine je održana pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Herceg-Bosne, a ujedno smo manifestaciju iskoristili kako bismo obilježili 130 godina planinarenja u Bosni i Hercegovini - kazao je za Fenu predsjednik Planinarskog saveza Herceg Bosne Ante Vukadin.

Livanjski planinari za svoje goste priredili su tri kružne ture, od one najlaganije za početnike pa do 15 kilometara i 7 sati duge ture od središta Livna, preko visoravni Kruzi do planinskog vrha Cincara.

Ovom prilikom planinari su imali prigodu obići i čuvene livanjske divlje konje koji obitavaju na visoravni Kruzi.

Okupilo se zaista puno planinara svih uzrasta, a naši domaćin pobrinuli su se da se svi osjećaju ugodno. Ekipa Planinarskog društva “Cincar” zaista se potrudila kako bi se svi osjećali dobrodošli i da nam ništa ne nedostaje. I uspjeli su u tome – dodao je Vukadin.

Kopirati
Drag cursor here to close