MTBA Mostar i BK Neretva

Još jedna vožnja planinama oko Mostara

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2022. godine održava osmi put.
Sport / Ostali sportovi | 14. 09. 2022. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara zajedno sa partnerima iz BK Neretva i ove godine obilježava europski tjedan sporta organiziranjem biciklističke vožnje na planine oko Mostara. Biciklistička vožnja je planirana u subotu 24.9.2022. godine s početkom u devet sati s Lučkog mosta u Mostaru. Kao i do sada, sportske aktivnosti se organiziraju pod sloganom #BEACTIVE a financira ih europska komisija putem Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Ove godine biciklijadom će se promovirati i zelene staze zapadnog Balkana, s ciljem formiranja mreže zelenih staza korištenjem dionica napuštenih pruga i cesta, kroz projekt koji financira Western Balkan Fund.Biciklijada će se kretati bivšom trasom Ćirine pruge, a završetak je planiran na brdu Fortica gdje je za sve sudionike osiguran ručak, osvježenje i korištenje zipline.

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2022. godine održava osmi put. Nastavno na uspjehe prethodno organiziranih događanja unutar Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Kopirati
Drag cursor here to close