Za svaku pohvalu

Planinari iznenađeni: Postoje i odgovorni ljubitelji prirode

"Pronašli smo tek nekoliko plastičnih flaša i nekoliko plastičnih čepova. Zbog toga želimo pohvaliti sve ljubitelje prirode koji obilaze ovaj kraj jer smo ustanovili da je dosta čist", poručili su iz udruženja Veleposlanici olimpijskih planina.
Gospodarstvo / Ekologija | 30. 06. 2022. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija čišćenja planina u Bosni i Hercegovini nastavljena je i proteklog vikenda kada su se članovi udruženja Veleposlanici olimpijskih planina i volonteri njih dvadesetak ukupno, popeli na planinu Prenj na vrh Zelena glava.

Zelena glava je najviši vrh planine Prenj, a nalazi se na 2.103 metara nadmorske visine. Točna ruta akcije bila je: Konjička bijela – Skok – Jezerce – Zelena glava – Otis. Akcija je trajala 10 sati.

"Iz Sarajeva za Konjic, točnije na lokaciju Konjička bijela, smo krenuli u subotu u šest sati ujutru. Ono što nam je odmah bilo zanimljivo i neobično jeste da je ovog puta lokacija od polazne stanice uspona– Konjička bijela, do samog odredišta bila prilično čista. Pronašli smo tek nekoliko plastičnih flaša i nekoliko plastičnih čepova. Zbog toga želimo pohvaliti sve ljubitelje prirode koji obilaze ovaj kraj jer smo ustanovili da je dosta čist. Jako smo sretni i ponosni zbog toga", poručili su iz udruženja Veleposlanici olimpijskih planina i dodali kako im je ovo bio prvi put da čiste ovu lokaciju.

Ni na samom vrhu, kažu, nije bilo mnogo otpada te su do kraja dana imali ukupno tri kese s 30 kilograma otpada.

Napomenuli su planinari i kako je riječ o veoma zahtjevnoj ruti te da im je bilo potrebno čak pet sati za uspon.

Bila je ovo jedna u nizu akcija čišćenja koju planinari provode ovog ljeta, u okviru kampanje "Čuvaj, pazi, ne bacaj!", a u suradnji s kompanijom Molson Coors i njihovim Ožujskim pivom. Za idući vikend planirana je eko akcija na planini Čvrsnica.

Kopirati
Drag cursor here to close