Ima toga još

Mostar: Podignut spomenik vremenu koje dugo traje

Grad Mostar desetljećima već, jer malo je reći godinama, muku muči s kabastim otpadom.
Gospodarstvo / Ekologija | 29. 03. 2022. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se Mostar zagrijava za novu turističku sezonu u kojoj, kako sada stvari stoje, neće biti nekih velikih novina osim naplate parkinga, zagrijavaju se i radovi na renoviranju.

Naime, tako je one koji su se u utorak ujutro zaputili u mostarski Stari grad dočekala instalacija sastavljena od dvije wc-školjke i viška materijala iz nečijeg toaleta. Nije ovo jedina niti najveća ''instalacija'' ovakvog tipa u Mostaru, ali je, eto, ova danas zapela za oko.

Grad Mostar desetljećima već, jer malo je reći godinama, muku muči s kabastim otpadom. Prvo, jer se Grad ne može dogovoriti kako da odvozi otpad. Naime, bilo je jednom (kao u nekoj bajci) objavljeno da će se krupni otpad voziti jednom mjesečno, pa se onda pobunilo komunalno poduzeće rekavši kako to nema veze sa stvarnošću. Tako su građanima ostale odriješene ruke da rješavanje svojih viškova prebace na nerad gradskih službi, sljepilo nevidljivih komunalnih redara i odmahivanje rukom.

S druge strane, postoje oni kojima ni kaos u funkcioniranju grada – kojeg, eto, još uvijek ne spašava ni Vijeće – nije prepreka da sami organiziraju odvoz viška materijala iz svojih gnijezda.

Tako ima i onih koji iza sebe ne ostave male deponije misleći samo na život u svoja četiri zida kao da ne žive kad nogom kroče preko svojeg praga.

Mostar će, dok se ne usklade javne službe i ne probudi savjest građana, i dalje biti prepun spomenika jednom vremenu koje predugo traje i otupljuje sve osjećaje za prostor u kojem živimo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close