Ususret proljeću

FOTO | Godišnje čišćenje ureda 'na mostarski': Smeće na livadu

Među papirima koji su dodani divljoj deponiji su i oni upućeni iz Vlade HNŽ-a kao i registri, raznorazni papiri i potvrde.
Gospodarstvo / Ekologija | 18. 02. 2022. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što učiniti s otpadom nakon godišnjeg čišćenja ureda? Baciti ga u prirodu!

Čini se kako upravo tako razmišljaju pojedine domaće tvrtke pa su iskoristile priliku i divljoj deponiji uz cestu prema pomoćnoj pisti u Blagaju dodale novu hrpetinu.

Kao da 'obično' smeće nije dovoljno u Mostaru, dodano mu je i ono administrativno.

Odlaganje otpada na za to neprimjerenim mjestima u Mostaru nije ništa novo. Svatko baca kako i gdje stigne, a o kulturi onih koji se vole nazivati građanima mogli bi se pisati i romani.

No, iznenađujuće je ipak koliko su 'opušteni' neodgovorni pojedinci postali. Među papirima koji su dodani divljoj deponiji su i oni upućeni iz Vlade HNŽ-a kao i registri, raznorazni papiri i potvrde.

Foto: Čitatelj / Divlja deponija uz cestu prema pomoćnoj pisti 

Kako je smeće iz ureda stiglo na pomoćnu pistu umjesto u kontejner nije poznato. Mještani pitaju, mole, apeliraju da ovaj slučaj, kao mnogi prije, ponovno ne prođe ispod radara onih koji ga trebaju vidjeti.

Bitno je ngalasiti kako osim onog 'administrativnog' pomoćnu pistu nije zaobišlo ni 'uobičajno' smeće. Boce od vina, vrećice čipsa, limenke energetskih pića, ali i boce omekšivača za rublje. 

Svoje mjesto našle su i štikle te Balenciaga tenisice jer ipak je Mostar, prije svega, jedan gospodski grad. 

Foto: Čitatelj / Divlja deponija uz cestu prema pomoćnoj pisti 
Kopirati
Drag cursor here to close