Razglednica iz Hercegovine

Ususret turističkoj sezoni: Priroda zatrpana smećem

Sramotne slike smeća prvo su što dočeka turiste, htjeli mi to priznati ili ne.
Gospodarstvo / Ekologija | 22. 03. 2022. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proljeće je stiglo, a samim tim i lijepo vrijeme koje većina ljudi provodi uživajući u prirodi i sunčevim zrakama.

Pripreme za turističku sezonu već su počele, a BiH se hvali skrivenim draguljima i prirodnim ljepotama. Ipak, teško je zamisliti da će turisti poželjeti ostati u BiH s obzirom na prvi dojam koji ostavljamo.

Sramotne slike smeća prvo su što dočeka turiste, htjeli mi to priznati ili ne. Tome svjedoči i fotografija koju nam je ustupila čitateljica, a riječ je o smeću koje se nalazi uz cestu M17 i na ulazu u selo Rotimlja.

"Kao građanin, smatram da je jako ružno vidjeti put u takvom stanju, jer isti vodi i prema Stocu, Trebinju i Crnoj Gori. Molim zaduženu inspekciju da se pozabavi ovim problemom i isti riješi prije turističke sezone", napisala je čitateljica.

Upozorenja, molbe, objave, javne prozivke čini se ne daju nikakve rezultate. I tako se po tko zna koji put nadamo kako će nam turizam spasiti gospodarstvo. Nadamo se da će turisti baš kod nas potrošiti novac koji su vrijedno čuvali tijekom godine, a mi ćemo im u zamjenu dati pogled na prekrasnu prirodu zatrpanu smećem. Odmor iz snova, zar ne?

Foto: Čitateljica / Smeće na ulazu u selo Rotimlja
Kopirati
Drag cursor here to close