Akcija

Mostar najavio čišćenje i nove sadnice

Pored radova na zelenim površinama u planu intenziviranje čišćenja gradskih javnih površina.
Gospodarstvo / Ekologija | 28. 04. 2021. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odjel za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara najavio je proljetnu akciju čišćenja i hortikulturnog uređenja grada koja će se, kako je najavljeno održati u travnju, koji je već na izmaku, i svibnju.

''U sklopu redovne akcije proljetnog uređenja Grad Mostar poduzima aktivnosti na uređenju javnih površina'', navodi se u priopćenju.

Tako će se urediti Sportsko rekreacijski centar Buna što su, kako je priopćio Odjel, pripreme za 1. svibanj.

Uređenje razdjelnice Bulevar izvršit će se uklanjanje dijela dotrajalih sadnica lavande te dopuna s oko 1000 sadnica ruzmarina.

Obavit će se i sadnja sezonskog cvijeća – u gradskim parkovima, trgovima i rondele te uređenje kružnih tokova u što je uključena sadnja grmova i sezonskog cvijeća (Zalik, Mljekara, Dubrovačka Ulica – B. Žrtava).

''Također, slijede zahvati redovnog održavanja zelenih površina, kao što su: košenje zelenih površina u park dvorištima (oko stambenih zgrada), okopavanje kvertira (šajbi) oko stabala, uklanjanje izdanaka i izbojaka sa stabala, skraćivanje niskih poleglih grana na stablima (lipa) u gradskim drvoredima i slično. Planira se i akcija uređenja park prostora između bolnice i gradske mrtvačnice, zahvati obuhvaćaju košenje i čišćenje terena sa uklanjanjem sasušenih i polomljenih grana kao i sanitarnom sječom oboljelih i trajno oštećenih stabala'', navedeno je u priopćenju.

Dodaje se kako je ''pored pobrojanih radova na zelenim površinama u planu intenziviranje čišćenja gradskih javnih površina''.

Podsjećamo, ranije su aktivisti upozoravali kako s poslovima obnove zelenila u gradu računi nisu čisti.

Zbog ovih saznanja Udruga Futura, ispred Mreže Naše društvo, podnijela je početkom 2019. godine kaznene prijave SIPA-i, Tužiteljstvu HNŽ i MUP-u HNŽ - Odjelu za gospodarski kriminal, protiv pet osoba koje ''potpišu i sudjeluju u potrošnji svake marke proračuna vezane za komunalne djelatnosti''.

''Prijave smo podnijeli protiv gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, njegovog zamjenika i šefa financija Izeta Šahovića, šefa odjela za komunalno Omera Pajića, šefa odjela za zelene površine Stjepana Šaravanje i direktora JP Komunalno Esada Pobrića. To su osobe koje potpišu i koje sudjeluju u potrošnji svake marke proračuna vezane za komunalne djelatnosti'', rekao je tada Marin Bago za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close