Priključite se

Ekološko edukativna akcije ''Svi za našu Neretvu'' 9. i 10. rujna

Ronioci će zajedno s članovima Ronilačkog kluba Mostar očistiti korito rijeke Neretve u akumulacijskom jezeru.
Gospodarstvo / Ekologija | 06. 09. 2023. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta Ekološko edukativne akcije ''Svi za našu Neretvu'' u subotu i nedjelju, 9. i 10. rujna, održat će se međunarodna ekološka akcije čišćenja na kupalištu Mostarskog jezera kod Mostara.

Akcija se održava u sklopu aktivnost grant sheme "Grad za sve građanske akcije", koja se realizira u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću, koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a implementira „People In Need“ s lokalnim partnerima.

Mostar će tom prigodom ugostiti stotinu trideset eminentnih instruktora i ronioce iz cijele regije Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Ronioci će zajedno s članovima Ronilačkog kluba Mostar očistiti korito rijeke Neretve u akumulacijskom jezeru.

 

Akciji će se pored ronioca priključiti članovi Udruge Lađari i Planinarskog društva Prenj iz Mostara koji će biti podrška na kopnu, a organizatori pozivaju i mještane okolnih mjesta Vojna i Raštana da se priključe.

„Ovim projektom želimo osvijestiti i zaštiti biser hercegovačkog kraja, našu prekrasnu rijeku Neretvu i našim ekološkim voluntarizmom ukazati na potrebu njenog očuvanja. Mladima želimo pokazati svojim primjerom da otpad ne pripada rijekama i jezerima, educirati ih i prezentirati kako otpad utječe na samu rijeku“, poručili su iz Ronilačkog kluba Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close