Doprinos zajednici

Ilići: Učenici očistili školsko igralište

Gospodarstvo / Ekologija | 19. 05. 2024. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici devetog, osmog i sedmog razreda Osnovne škole Ilići pokazali su primjer odgovornosti i brige za okoliš čišćenjem i košenjem cijelog igrališta, reagirajući na njegovo izrazito neuredno stanje.

U kratkom vremenskom roku, uz angažman učenika igralište je transformirano iz zapuštenog prostora u čist i siguran prostor za igru i druženje.

Situacija je došla do javnosti gdje je izraženo žaljenje zbog potrebe za ovakvim akcijama, ističući da bi održavanje školskog okoliša trebalo biti zajednička odgovornost svih uključenih, uključujući i lokalnu zajednicu.

Foto: Snimio čitatelj / Ilići: Učenici očistili školsko igralište
Foto: Snimio čitatelj / Ilići: Učenici očistili školsko igralište

"Školsko igralište služi za igru i druženje, a ne za bacanje ili razbijanje boca koje mogu ozlijediti naše najmlađe mještane," istaknuto je na društvenim mrežama.

Ovaj događaj podsjetnik je svima da je očuvanje okoliša i zajedničkih prostora ključno za kvalitetan život u zajednici te da je svaki doprinos, bilo velik ili mali, važan za stvaranje ugodnog okruženja za sve.

Lokalna zajednica poziva sve mještane da prihvate ovaj apel ozbiljno te da se zajednički angažiraju u očuvanju i uređenju školskog okoliša kako bi svima omogućili ugodno i sigurno ljeto provedeno na igralištu.

Foto: Snimio čitatelj / Ilići: Učenici očistili školsko igralište
Kopirati
Drag cursor here to close