Buna 1 i Buna 2

Hidroelektrane na Buni: Zakazana opet usmena rasprava

Prva je rasprava otkazana jer strankama u postupku nije bio omogućen uvid u dokumentaciju što bi ovog puta trebalo biti ispunjeno.  
Gospodarstvo / Ekologija | 13. 05. 2022. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usmena rasprava, ne javna kako bi bilo logično, u predmetu izdavanja prethodne vodne suglasnosti za MHE Buna 1 i Buna 2 zakazana je za 26. svibnja ove godine u prostorijama Agencije za vodno područje Jadranskog sliva u Mostaru.

Na raspravu, pokrenutoj po zahtjevu investitora Hercegovina-građevinsko zanatstvo, nazočit će predstavnici investitora, udruženje Resursni Aarhus Centar u BiH iz Sarajeva, fondacija Atelje za društvene promjene Act, ekološka udruga Majski cvijet iz Mostara te predstavnici Grada.

Prva je rasprava otkazana jer strankama u postupku nije bio omogućen uvid u dokumentaciju što bi ovog puta trebalo biti ispunjeno.  

Podsjećamo, spomenuta je Agencija odbila organizirati javnu raspravu obrazloživši to što je na portalu Bljesak.info objavljeno kako aktivisti pozivaju sve građane Mostara da se uključe u raspravu pravdajući se kako nemaju dovoljno prostora da prime sve zainteresirane.

Tako se i ovoga puta organizira usmena rasprava, bez poziva javnosti, o pitanju gradnje mini hidrocentrala od kojih investitor, unatoč zaštićenom području, bunt građana ali i poruka vlasti da to neće dopustiti, ne odustaje.

Kopirati
Drag cursor here to close