Apsurdistan na mostarski način

I to je moguće: Javna rasprava o Bunskim kanalima zatvorena za javnost!

Obzirom da je Barišić pozvao sve građane Mostara na javnu usmenu raspravu, ''cijene da ne mogu primiti sve građane iz fizičkih razloga''.
Gospodarstvo / Ekologija | 04. 05. 2022. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 4. svibnja Agencija za vodno područje Jadranskog mora zatvorila je za javnost usmenu raspravu, jer je aktivist Miroslav Barišić na štandu na kojem se potpisivala peticija protiv izgradnje mHE na Bunskim kanalima pozvao građane da dođu na usmenu raspravu koja je javna, naveo je na svom Facebook profilu aktivista Marin Bago.

Kako piše u objavi na ovoj društvenoj mreži - obzirom da je Barišić pozvao sve građane Mostara na javnu usmenu raspravu, ''cijene da ne mogu primiti sve građane iz fizičkih razloga''.

Aktivisti koji se bore protiv izgradnje MHE na Bunskim kanalima pozivaju i da dođe tko može.

Usmena rasprava je bila zakazana za 5. svibanj 2022. s početkom u 10:00 sati u prostorijama Agencije za vodno područje Jadranskog mora, ulica Ante Starčevića bb Mostar.

Podsjećamo, ranije iz udruženja ''Majski cvijet'' priopćili su kako investitor nije odustao od gradnje mHE na Buni.

''Dužnost nam je da obavijestimo javnost da se od gradnje mHE na Buni nije odustalo u prilogu objavljujemo dokument za javnu raspravu za vodnu suglasnost'', objavilo je udruženje 24. travnja ove godine.

Kako je vidljivo na objavljenom dokumentu, Sektor za izdavanje vodnih karata Agencije za vodno područje Jadranskog mora zakazao je održavanje usmene rasprave o izdavanju prethodne vodne suglasnosti za mHE Buna 1 i Buna 2 na zahtjev investitora Hercegovine-građevinsko zanatstvo.

Aktivisti, koji upozoravaju na ove aktivnosti godinama i godinama se protive gradnji, kažu kako se jasno zna da je ovo zaštićeno područje. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close