Sanitarna djelatnost

Suradnja Komore sanitarnih inžinjera i Gospodarske Komore FBiH

Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2017. u 11:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 20.1.2017. godine u prostorijama Gospodarske Komore predsjednik Komore sanitarnih inžinjera FBiH, Amar Ibrulj i potpredsjednik Gospodarske Komore FBiH, Mirsad Jašarspahić potpisali su memorandum zajedničke suradnje.

Cilj suradnje Komora jeste da se u što kraćem roku napravi Zakon o sanitarnoj djelatnosti na razini Federacije, koji će jasno definirati položaj sanitarnih inženjera što se tiče zapošljavanja i kaznene odredbe ne ispunjenja ovog Zakona.

Sanitarno inženjerstvo je struka koja se bavi očuvanjem i unapređivanje zdravlja pojedinca i društva te prevencija bolesti, koja se obavlja primjenom mjera za održavanje higijensko-sanitarne i epidemiološke razine u radnoj i životnoj okolini.

Također, suradnja se odnosi na pripremu i donošenje strategije razvoja, sektorskih ekonomskih politika, zaštite domaće proizvodnje, uspostavljanje sustava ekološki održivog razvoja, promociju i provedbu europskih standarda iz domena sigurnosti hrane, zaštite okoliša, obnovljivih izvora energije i očuvanje prirodnih resursa te utvrđivanja tehničkih i drugih standarda.

Kopirati
Drag cursor here to close