Stanje na cestama

Zbog niskih temperatura upozorenje vozačima na moguću poledicu

U zapadnim i jugozapadnim krajevima skreću pažnju na mjestimično jak vjetar. Pažnju skreću i na sitnije odrone zemlje ili kamenja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 12. 02. 2021. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Zbog niskih temperatura vozače ovoga jutra iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima skreću pažnju na mjestimično jak vjetar. Pažnju skreću i na sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apeliraju se vozači da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se prometuje jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na auto put. 

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Stupari - Živinice, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close