Polako

Vozači oprez: Povećan broj motociklista i biciklista na cestama

Povećan je broj motociklista i biciklista na prometnicama, što nalaže dodatni oprez u vožnji za sve sudionike u prometu.
AutoMoto / Stanje na cestama | 03. 08. 2020. u 07:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Unsplash / Motorist

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se izbjegavanje vožnji na duže relacije tijekom dana, a ukoliko se ipak putuje savjetuju češće pauze.

Povećan je broj motociklista i biciklista na prometnicama, što nalaže dodatni oprez u vožnji za sve sudionike u prometu.

Na magistralnoj cesti Ljubinje-Trebinje na dionici Ljubinje-Trnovica 1 (skretanje za Ravno), svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se promet. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na cestu Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Promet se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja i na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), a vozila prometuju obilaznicama oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnoj cesti Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne smjerove.

Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na magistralnim cestama Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama promet se odvija usporeno.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati prometuje se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close