Stanje na cestama

Pripremite vozilo za izrazito toplo vrijeme

''Apeliramo na sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise'', poručuju iz BIHAMK-a.
AutoMoto / Stanje na cestama | 16. 06. 2021. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na to da meteorolozi za naredne dane najavljuju visoke temperature zraka, vozače iz BIHAMK-a vozače mole da na vrijeme prekontroliraju svoje vozilo i pripreme ga za izrazito toplo vrijeme. Ako putujete na duže destinacije pravite češće pauze.

''Apeliramo na sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise'', poručuju iz BIHAMK-a.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Danas će se izvoditi radovi u tunelu Ivan, na dionici Tarčin-Konjic, a za vrijeme izvođenja radova sprometovat će se usporeno.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tijekom dana prometuje se naizmjenično-jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava prometa (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk)  i Banovići-Živinice.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close