Oprezno

Poteškoće u prometu: Kiša, snijeg i jaki vjetar

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa se apelira na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te da se prije polaska informiraju o trenutnom stanju na cestama.
AutoMoto / Stanje na cestama | 28. 02. 2020. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog kiše koja je padala tijekom noći ili još uvijek pada prometuje se po mokrom kolniku. Na širem području Prisike i Bosanskog Grahova, kao i na magistralnoj cesti Bosanski Petrovac-Drvar, te ponegdje u višim predjelima  (Kupres, Vlašić) pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolniku.

Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na ceste Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar. Jak vjetar formira snježne nanose na cestama Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč, dok na cesti Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) pada ledena kiša, zbog čega se prometuje otežano.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju.

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa se apelira na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te da se prije polaska informiraju o trenutnom stanju na cestama.
 
Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prijelaza obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

UKOLIKO PRIMIJETITE DA SE IZA VAS NALAZI KOLONA OD 5 I VIŠE VOZILA  SKLONITE SE SA CESTE NA NAJBLIŽE PROŠIRENJE I OMOGUĆITE NORMALNO ODVIJANJE PROMEA. NEMOJTE BITI UZROK NASTANKA PROMETNE NEZGODE, JER “I SPORA VOŽNJA UGROŽAVA ŽIVOTE”.

***

''VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT''. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !

Budite izvještač sa ceste. Obavijestite BIHAMK o obustavama prometa, kao i drugim izmjenama u režimu prometovanja, putem sms broja 062-090-080.

Zbog prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti R-469 kod mjesta Donje Dubrave obustavljen je promet. Do završetka policijskog uviđaja prometuje se alternativnim pravce, (preko Ciljuga).

Kopirati
Drag cursor here to close