Stanje na cestama

Pojačan izlazak na Doljanima, Gabela Polju, Gorici i Osoju

Na graničnim prijelazima Doljani, Gabela Polje, Gorica i Osoje pojačan je izlazak, a na graničnim prijelazima Brod i Donja Gradina ulazak osobnih vozila.
AutoMoto / Stanje na cestama | 22. 06. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvjeti za vožnju su povoljni u subotu ujutro na cestama u BiH, navodi se u jutrošnjem izvješću o stanju na cestama Informativnog centra Auto moto saveza u BiH.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova obustavljen je promet na M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive). Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero - Jajce, a vozila preko 7 tona preusmjeravaju se na dionicu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),
- M-2 prolaz kroz Neum,
- M-5 prolaz kroz Vitez, Busovača - Kiseljak, Donji Vakuf - Travnik (Komar),
- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Bradina - Podorašac,
- M-18 Semizovac - Vogošća, Jošanica - Stup (Rajlovac), Kladanj - Podpaklenik,
- M-19.2 Kladanj - Vlasenica.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u Ulici dr. Ante Starčevića (od hotela “Ero” do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića).

Zbog izvođenja radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima Doljani, Gabela Polje, Gorica i Osoje pojačan je izlazak, a na graničnim prijelazima Brod i Donja Gradina ulazak osobnih vozila.Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz Informativnog centra Auto moto saveza u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close