Oprezna vožnja

Odroni, klizišta i voda otežavaju prometovanje širom BiH

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 05. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog odrona i aktiviranih klizišta obustavljen je promet na magistralnim putevima M-4 Banja Luka –Prijedor u mjestu Ramići, M-4 Banja Luka-Čelinac u mjestu Marjanovac, kao i na regionalnom putu R-473 Teslić-Tedin Han u mjestu Kamenica.

Zbog veće količine vode na kolniku obustavljen je promet na magistralnom putu M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger, kao i na regionalnim putevima: Banovići-Zavidovići (u mjestu Breštica), Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela), i Cazin-Stijena-Ljusina.

Zbog vode na kolniku otežano je prometovanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka-Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Obilne kišne padaline usporavaju i otežavaju prometovanje i na ostalim dionicama u BiH.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putu.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U tijeku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se prometuje jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close