Padaline

Mokri kolnici, oprezno vozite

Zbog niže temperature skreće se pažnja na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 12. 2022. u 07:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog izlijevanja vode na kolnik na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) obustavljen je promet za putnička vozila, dok teretna vozila prometuju otežano.

Kolnik je u ostalim krajevima mokar ili vlažan, a zbog niže temperature skreće se pažnja na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog sanacijskih radova na dionici magistralne ceste Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim cestama: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Živinice-Stupari (Đurđevik) i Jajce-Crna Rijeka (Orlovac).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close