Od jutros

Kreće sanacija mosta Begića i Begovića, spremite se na zastoje

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila, izbjegavaju rizična preticanja i ne zaborave da je posjedovanje zimske opreme obvezno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 20. 11. 2023. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Most Begića i Begovića

Od izvođača radova potvrđeno je da od jutros kreće sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega će promet na mostu biti reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Jutros se na većini cestovnih pravaca u Bosni i Hercegovini prometuje po suhom ili vlažnom kolniku, dok je na dionicama u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta moguć nailazak na poledicu na kolniku.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Bugojno-Donji Vakuf-Jajce i Glamoč-Mlinište. Na području planinskog prevoja Lanište (Ključ-Bosanski Petrovac) poteškoće vozačima pričinjavaju povremeno jaki udari vjetra. Upozoravaju se vozači na učestali izlazak divljih konja na dionicu magistralne ceste Livno-Šuica.

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila, izbjegavaju rizična preticanja i ne zaborave da je posjedovanje zimske opreme obvezno.

Na dionici magistralne ceste Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07.30 do 16 .00 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim cestama: Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Semizovac-Olovo-Kladanj (na nekoliko lokaliteta izvode se radovi). Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close