Stanje na cestama

Kolnici vlažni, povećana opasnost od odrona

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.travnja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 12. 04. 2019. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pretežno mokar ili vlažan kolnik i povećana opasnost od odrona karakteristična je ovoga jutra prometna situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. 

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.travnja. 

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelima Gaj i Igman na autoputu A-1 smjer Lepenica-Sarajevo zapad, promet je obustavljen i preusmjeren na desnu saobračajnu traku u dvosmjernom režimu. U tijeku su i radovi na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1 smjer Sarajevo zapad–Sarajevo sjever) gdje se prometuje usporeno, jednom trakom. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tijekom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja. 

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmijenjen režim prometovanja izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Vogošća, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše. 

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj za sve kategorije vozila zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. 

Dani vikenda predstoje, tako da se očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prijelazima, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close