Stanje na cestama

Kolnici mokri, magla i niska naoblaka smanjuju vidljivost

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka smanjuju vidljivost.
AutoMoto / Stanje na cestama | 06. 05. 2019. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pretežno mokar ili vlažan kolnik i povećana opasnost od odrona karakteriziraju prometnu situaciju u ponedjeljak ujutro u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka smanjuju vidljivost. Apelira se na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih prometnih propisa.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, prometuje se jednom trakom - naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U tijeku su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnoj cesti M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), zbog čega se prometuje sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Od ostalih cesta gdje je zbog radova izmjenjen režim prometa izdvajamo magistralnu cestu M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne ceste: M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, priopćeno je iz Informativnog centra BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close