Zbog radova

Jablanica-Mostar: Prometuje se jednom trakom

Zbog izvođenja radova, danas od 8 do 16 sati, na dvije lokacije na magistralnom putu Jablanica-Mostar vozila će prometovati naizmjenično, jednom trakom.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 01. 2020. u 08:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Ilustracija

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obvezno.

Zbog izvođenja radova, danas od 8 do 16 sati, na dvije lokacije na magistralnom putu Jablanica-Mostar vozila će prometovati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacijskih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktualnih radova sporije se prometuje i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close