Stanje na cestama

Izbori se bliže: Radovi na cestama

Na magistralnom putu M-5 u Kiseljaku danas do 18 sati zbog radova na asfaltiranju vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.
AutoMoto / Stanje na cestama | 03. 10. 2020. u 08:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Lašvu i Drinu, a na tim dionicama i kolnik je mjestimično vlažan.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (a izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-5 u Kiseljaku danas do 18 sati zbog radova na asfaltiranju vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putevima: Vitez-Travnik (Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu autoputa, obustavlja se promet u noćnim satima (od 00.30 do 5.00 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona mogu koristiti alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7.00 do 19.00 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close