U Livnu i Cazinu vozi se po mokrom kolniku

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom.
AutoMoto / Stanje na cestama | 17. 08. 2021. u 14:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati prometuje se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo puteve Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Orašje, Bosanski Šamac, Gorica, Kamensko i Gabela Polje, kao i na ulazu u Hrvatsku u međuprostoru između graničnih prijelaza Doljani- Metković, te graničnih prijelaza Bijača-Nova Sela. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Na širem području Livna i Cazina prometuje se po mokrom kolniku. S obzirom na to da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, savjetuje se opreznija vožnja, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Prije polaska na putovanje savjetuje se provjera potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prijelazima, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close