Stanje na cestama

Duge kolone vozila na graničnim prelazima u BiH

Mokar ili vlažan kolnik, kao i pojačana frekvencija vozila, karakteriziraju danas prometnu situaciju u BiH.
AutoMoto / Stanje na cestama | 15. 05. 2021. u 12:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duga je kolona vozila koja izlaze iz BiH, pa iz BIHAMK-a vozače savjetuju da koriste GP Gradina/Jasenovac.

Pojačana je frekvencija prometa na izlazu iz BiH i na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Mokar ili vlažan kolnik, kao i pojačana frekvencija vozila, karakteriziraju danas prometnu situaciju u BiH.

Večeras od 23 do 5 sati, zbog radova na postavljanju brojača prometa, zatvorit će se dva kraka petlje Kakanj na autoputu A-1 (isključni krak iz Zenice prema Kaknju i ukljični krak iz Kaknja prema Sarajevu). Za vrijeme radova promet će biti usmjeren na susjedne petlje.

Radovi u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica) u završnoj su fazi, tako da kroz tunel sada prometuju sve kategorije vozila, naizmjenično-jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) promet se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se prometuje naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-4:30 sati) promet se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Kopirati
Drag cursor here to close