Pobuna mještana

Mještani Počitelja se boje izolacije zbog obustave prometa - najavili i prosvjede

Iako su iz "Autocesta FBiH" preporučili korištenje alternativnih pravaca, M-17-Buna-Domanovići-Čapljina i M-17 – Čitluk – Čapljina, Dizdar naglašava da to njima ništa ne znači.
AutoMoto / Stanje na cestama | 22. 05. 2022. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog najavljene obustave prometa na magistralnoj cesti M-17, od Mostara prema Čapljini, tijekom, praktično, cijele predstojeće turističke sezone, mještani Počitelja će, javlja Avaz, sutra u podne održati prosvjed.

Potvrdila je to Jadranka Dizdar, predsjednica Turističkog društva Počitelj, kazavši da je obustavom prometa, onako kako su to najavili iz JP "Autoceste FBiH", njihov grad biti u potpunoj izolaciji!

''Nekorektno, to je najblaža riječ koju možemo upotrijebiti za takav potez "Autocesta". Mi smo, vjerujte, u potpunom šoku. Pitamo se čija je to politika? Tko je to osmislio? Pazite, obustava kreće sutra (23. svibanj op.a.) i trajat će sve do 16. kolovoza. Znači, svi u Počitelju se mogu pozdraviti sa sezonom'', kaže za Avaz Dizdar.

Tvrdi da ih nitko ništa nije pitao , a čim su saznali za to, odmah su reagirali dopisom prema Autocestama.

''Nažalost, rečeno nam je da smo zakasnili. Pitamo se je li sad mi ispaštamo to što oni užasno kasne sa izgradnjom dionice Počitelj-Zvirovići i mosta Počitelj'', ogorčena je ona.

Predsezona je, govori, jako dobro počela. Svakim danom, kaže, sve je više turista koji pohode Počitelj.

''Napokon možemo reći da ima turista, kako stranih, tako i domaćih. Sve je više agencija i turističkih vodiča koji u svoje rute uvrštavaju Počitelj. I, sada da nam se ovo dogodi. Uz sve probleme i poteškoće koje imamo, a što je javnosti vrlo dobro poznato, pogotovo, kada je riječ o nebrizi prema kulturno-povijesnom spomenicima u Počitelju, sada da nas ovo zadesi. Kao da smo ukleti'', kaže nam Dizdar.

Iako su iz "Autocesta FBiH" preporučili korištenje alternativnih pravaca, M-17-Buna-Domanovići-Čapljina i M-17 – Čitluk – Čapljina, Dizdar naglašava da to njima ništa ne znači.

''Tko će voziti dodatnih 20 kilometara s bilo koje strane da dođe do Počitelja, posebno, u situaciji kad su cijene goriva otišle u nebo? Nitko normalan. Bojim se da je to propast turističke sezone u Počitelju', navodi ona.

Podsjetimo, iz JP "Autoceste FBiH" su naveli da će zbog obustave prometa doći zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste sa M-17 na čvoru Počitelj koridora 5C, u okviru izgradnje dionice Počitelj – Zvirovići, kao i njenog priključka na M-17.

Obustava prometa će, kazali su, biti periodična i to u vremenu od 09:00 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati te od 17.00 do 19:00 sati što znači da će prometnica biti otvorena ostatak dana. Obustave nisu planirane nedjeljom i praznicima.

''Na tom dijelu ceste nije moguće izvoditi radove na iskopima bez ugrožavanja sigurnosti odvijanja prometa na magistralnoj cesti M-17 zbog visokog rizika od pada kamenog materijala s mjesta izvođenja radova i nemogućnosti izgradnje bilo kakvih fizičkih barijera zbog specifičnosti same lokacije'',objasnili su iz "Autocesta FBiH".

Kopirati
Drag cursor here to close