Voltswagen

Volkswagen mijenja ime?

Volkswagen će u Americi biti komercijalizovan pod imenom Voltswagen.
AutoMoto / Flash | 31. 03. 2021. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki mediji pišu da će njemački proizvođač u SAD ponijeti oznaku Voltswagen kako bi dodatno približio marku električnoj energiji, ali i da bi se distancirao od dizel skandala.

Pojedini mediji, uključujući USA Today, došli su u posjed službene objave datirane na 29. travanj, a koja je nakratko u javnost procurila 29. ožujka.

U njoj se navodi da će Volkswagen u Americi biti komercijalizovan pod imenom Voltswagen.

I dalje nema službene potvrde da će njemački proizvođač zaista promijeniti slovo "k" u slovo "t" u nazivu brenda i tako se dodatno približiti električnoj energiji, ali i udaljiti od dizel skandala iz 2015.

Vijest se, navodno, nakratko jučer pojavila na američkoj press-stranici, a potom je i skinuta.

Glasnogovornik kompanije, Brendan Bradly, nije komentirao ove navode.

Ali kad se sve sabere, Volkswagen nije bio hakiran niti se radi o prvotravanjskoj šali, a u pitanju nije ni marketinški trik.

Osoba bliska Volkswagenu, koja je željela ostati anonimna, izjavila je da se radi o trajnoj promjeni koja će se ticati Volkswagena u Americi.

Novinar USA Today citirao je dio službene objave u kojoj stoji kako je Voltswagen više od promjene imena.

"To je javna deklaracija kojom kompanija najavljuje buduće investicije u e-mobilnost", stoji između ostalog u priopćenju, prenosi B92.

Prema toj objavi, automobili sa električnim pogonom će dobiti natpis Voltswagen, dok će ostali zadržati klasičan VW logo.

Ova vijest stiže u vrijeme kada Volkswagen kreće u komercijalizaciju električnog crossovera ID.4, prvog koji bi mogao ozbiljno promijeniti odnose snaga na tržištu električnih vozila u Americi.

Podsjećamo, Volkswagen je najavio 70 električnih modela do 2029. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close