'Mona'

U Beču predstavljeno prvo električno vatrogasno vozilo

Na krovovima "Wiener Netze" u Beču nalazi se preko 1.700 fotonaponskih modula putem kojih se vozilo napaja električnom energijom iz vlastite proizvodnje te na taj način doprinosi zaštiti klime.
AutoMoto / Flash | 01. 06. 2021. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasna postrojba bečke energetske mreže "Wiener Netze" u upotrebu je uvela električno komandno vozilo. Kompanija je vozilu dala ime "Mona" po maskoti poduzeća, dami s pink kosom, Mona Netz.

''Drago mi je da kompanija ovim vozilom pored sigurnosti akcenat stavlja i na zaštitu okoliša''- rekao je gradski vijećnik za javni prijevoz Peter Hanke.

Naime, na krovovima "Wiener Netze" u Beču nalazi se preko 1.700 fotonaponskih modula putem kojih se vozilo napaja električnom energijom iz vlastite proizvodnje te na taj način doprinosi zaštiti klime.

Poduzeće se na ovaj način vraća najboljim praksama iz prošlosti. Zanimljiv je podatak da su u Beču prva vatrogasna vozila na električni pogon postojala i prije 100 godina, tada s motorom od 136 KS, dosegom od 100 km i vučnom masom od 1.000 kg.

Vatrogasna postrojba poduzeća "Wiener Netze" osnovana je 1953. godine. Danas broji 23 profesionalno obučena dobrovoljna vatrogasca, 19 muškaraca i četiri žene. "Wiener Netze" na godišnjoj razini investira preko od 300 milijuna eura u održavanje i proširenje energetske mreže koja je u funkciji za više od 2 milijuna korisnika, priopćio je EUROCOMM.

Kopirati
Drag cursor here to close