URBAN CRUISER TAISOR

VIDEO | Toyota u Indiji predstavila SUV za 18.000 KM

Bazni model pokreće 1.2 benzinac s 90 KS koji se nudi i u CNG izvedbi. Idući i ujedno zadnji u ponudi je 1.0 blagi hibrid sa 100 KS.
AutoMoto / Flash | 09. 04. 2024. u 09:00 Bljesak.info
Introducing The All-new Toyota Urban Cruiser Taisor

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najjeftnija Toyota u BiH je Aygo X koji kreće od 27.000 KM. U Indiji se za polovinu te cijene nudi pola broja veći model.

Punim imenom Urban Cruiser Taisor, a plod je suradnje sa Suzukijem. Ovaj dopadljivi crossover preuzima dizajnerske smjernice velikog i luksuznog Land Cruisera. Pritom zadržava kompaktne gabarite, pa tako duljinom ne prelazi četiri metra.

Osnova automobila je Suzuki Fronx, a postavljen na Heartect platformu nudi benzinsku opciju, kao i onu s CNG instalacijom te pogonski sustav s blagohibridnom tehnologijom.

Estetski, osim lica inspiriranog većom Toyotom, japanska je marka u ponudu ubacila svoju paletu boja i 16-inčnih alu naplataka. Sve ostalo potpisuje Suzuki.

Pročitajte još

U kabini je jedina novost Toyotin amblem na upravljaču. Digitalni kokpit je izostao, ali ne i infotainment s 9-inčnim zaslonom. Bolje opremljene izvedbe dobivaju head-up zaslon, ADAS sustav i do šest zračnih jastuka, prenosi Index.hr.

Bazni model pokreće 1.2 benzinac s 90 KS koji se nudi i u CNG izvedbi. Idući i ujedno zadnji u ponudi je 1.0 blagi hibrid sa 100 KS. Ponuda kreće pet-stupanjskim ručnim mjenjačem i prednjim pogonom. Ako mislite da je to preskromna ponuda, u formulu ubacite cijenu koja kreće od oko 8600 eura.

Nemojte se nadati kako će ovaj model stići u Europu. Mi imamo Yarisa Cross koji je, istina, pola broja veći, ali i duplo skuplji. Jedino bitno je da odlično kotira na tržištu na zadovoljstvo vlasnika i, dakako, proizvođača.

Kopirati
Drag cursor here to close