Muskov proizvod

Tesla će za europsko tržište izdati manji Cybertruck

Kada je Elon Musk sa svojom ekipom osmišljavao Cybertruck, mislio je prvenstveno na tržište sAD-a gdje su kamioneti poput Forda F-150 već desetljećima najprodavaniji modeli.
AutoMoto / Flash | 10. 08. 2020. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cybertruck, Teslin revolucionarni futuristički kamionet od nehrđajućeg čelika, predstavljen je prošle godine, a na tržištu će se pojaviti vjerojatno kroz dvije godine.

Primarno ovaj je električni automobil namijenjen američkom tržištu, gdje su kamioneti već desetljećima vladari top lista najprodavanijih vozila, a u Tesli su svjesni da su se malo preračunali kada je riječ o dimenzijama Cybertrucka.

Iako dobar za cestu, prvi predstavljeni prototip ne stane baš u svaku garažu. Elon Musk je već ranije, u intervjuu s Jayom Lenom, najavio da bi finalni proizvodni model trebao biti oko 5% manji od onoga koji je prikazan javnosti, javlja Bug.hr.

No, kako niti ovakav manji Cybertruck ne bi bio primjeren za vožnju uskim europskim cestama, izgledno je da će on za tržište Starog kontinenta morati biti dodatno smanjen.

O ovome se povela rasprava na Twitteru, pa je Musk potvrdio da je vrlo vjerojatno kako će Cyertruck dobiti još manju inačicu za europske ceste. Kad je riječ o dimenzijama, najviše će trebati poraditi na širini. Cybertruck je u originalu širok nešto preko 2 metra, što nikako nije praktično za europske gradove.

S tom se tvrdnjom složio i Musk te potvrdio kako će Cybertruck morati “smršavjeti” prije nego se ozbiljno počne prodavati u Europi.

Kad je riječ o prodaji kamioneta, u Europi ih se godišnje prodaje nešto manje od 200 tisuća. Usporedimo li to s preko 3 milijuna prodanih prošle godine u SAD-u, jasno je zašto je i za električni Cybertruck američko tržište daleko važnije.

Kopirati
Drag cursor here to close