Opet promjena plana!

Novi Citroen C4: Ub'o se na kaktus, pa ubio kaktus!

Nakon dvije godine otkad su ga makli iz ponude, Citroen C4 vraća se kao novi model
AutoMoto / Flash | 17. 06. 2020. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbilja se teško snaći u šarolikoj ponudi automobila danas. Citroen se, očito, teško snalazi i u vlastitoj. Model C4 kao tradicionalna kombi – limuzina i prilično omiljeni novi polovnjak u Bosni i Hercegovini prije skoro dvije godine brisan je iz ponude – tada su u Citroenu rekli kako neće imati direktnog nasljednika, nego će ga povećano zanimanje kupaca za crossovere duhom prebaciti na tada friško predstavljen dotjerani C4 Cactus, koji je uskoro trebao izgubiti tu nepotrebnu oznaku C4.

No, u samo dvije godine sve se promijenilo – Citroen C4 Cactus, očito, u popeglanoj novoj verziji nije oduševio kupce, koji su više gledali u pravcu modela C3 ili C5 Aircross, što i ne čudi, jer je Cactus, isprva zamišljen kao povratak jednostavnosti u međuvremenu zapeo na pola puta između ova dva modela – nedovoljno šik da bi mu oprostili realne nedostatke i nedovoljno dobar da bi u poređenju sa Aircross modelima pružio satisfakciju i onima koji od ovakvih automobila traže i dodanu vrijednost.

Kako će Cactus za godinu dana u penziju, tako su u Citroenu odlučili uslišiti vapaje kupaca koji su htjeli povratak pouzdanog i prilično lijepo odrađenog C4 – tako da se C4 vraća! Što nas dovodi do zaključka kako je Cactus prije par godina smrtno ub'o C4, ali mu je C4 sada vratio istom mjerom!

No, Citroen ne bi bio Citroen da opet ne zamuti vodu – novi C4 biti će crossover, no za razliku od Cactusa neće ciljati na one kojima je dosta malo, nego na one koji hoće više! Pa je namjerno plasirana ideja kako je novi C4 zapravo idejni nasljednik legendarnog GS-a, koji ove godine slavi 50 godina postojanja!

Naravno, opet će vam trebati i dobro oko za razlikovati C4 od drugih modela Citroena, čak i ako ne nosi Aircross dodatak nekako će se stisnuti između C3 i C5 Aircrossa, ali bi moglo pomoći to što će crossoverski izgled kod C4 skrivati kombilimuzinski stražnji kraj, dakle prilično zakošen na petim vratima. Puno plastike oko kotača i na vratima, masivni odbojnici i dalji nastavak dizajna nove kućne filozofije primjetni su na prvu, kao i uređenje koje, ako ništa, sada nudi profiliranija sjedala nego su one fotelje u Cactusu i puno finiji "touch".

Paleta motora bit će standardna iz game Peugeota i Citroena, znači niz odličnih benzinaca i isto tako legendarno dobrih dizelaša, a ovaj put novost će biti i električna verzija s motorom od 136 KS, koju smo upoznali kroz novi Peugeot 208.

Kopirati
Drag cursor here to close