Rimac Automobili

Rimac: Najavljujem još jednu prekretnicu

Uskoro bi, kako je najavio Rimac, trebali stići i američki certifikacijski dokumenti.
AutoMoto / Flash | 05. 06. 2022. u 21:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Rimac Grupe Mate Rimac na Facebooku je objavio da je tvrtka dobila papire koje je čekala za certifikaciju Nevere te da se sada kreće s isporukom tog električnog hiperautomobila kupcima.

Uskoro bi, kako je najavio Rimac, trebali stići i američki certifikacijski dokumenti, prenosi Index.hr

Rimčevu objavu prenosimo u cijelosti.

"Sada kada se malo slegla prašina oko velike investicije od 500 milijuna eura, želio bih najaviti još jednu veliku prekretnicu za Rimac Automobile. Nije glamurozna niti medijski atraktivna kao vijest o 500 milijuna, no za nas je vrlo važna.

"Napokon smo od nadležnih tijela dobili konačnu dokumentaciju za EU certifikaciju Rimac Nevere. Ovo je važno za nas jer smo uložili nebrojene sate, tisuće testova, godine teškog rada i mnogo uništenih hiperautomobila da bismo došli do ove točke. U sljedećih nekoliko tjedana uskoro bi također trebali stići i američki certifikacijski dokumenti.

Sada imamo sve spremno za početak isporuka kupcima – potpuno novu proizvodnu liniju u našem novom pogonu Jankomir, izgrađen je prvi proizvodni automobil (nakon što je 17 prototipova napravljeno u procesu razvoja i testiranja) s još mnogo više u proizvodnom procesu uskoro ćemo podijeliti video/fotografije s proizvodne trake i ponovno omogućiti obilaske tvornica nakon ljetne stanke), homologacija je obavljena i u tijeku je završno podešavanje softvera. Sada jedva čekamo da isporučimo prve automobile kupcima u sljedećih nekoliko mjeseci.

Započeli smo projekt Nevera od čistog lista papira 2017. u vrijeme kada smo bili sasvim drugačija tvrtka - samo 200 zaposlenika s ukupnim kapitalom koji je do tog datuma iznosio 40 milijuna eura. Pokazali smo automobil na sajmu automobila u Ženevi 2018., punooo prerano. Vjerujte mi, nećemo ponoviti tu grešku! Bili smo naivni i mislili smo da ćemo automobil moći isporučiti 2020. Kao i uvijek, stvari nikad ne idu po planu (pogotovo za tako složen projekt) pa smo sada tu – s preko 1500 zaposlenika, ukupni kapital podignut na 830 milijuna eura, s puno više sijede kose i iskustva. Naučili smo toliko puno i to ćemo primijeniti na sve što ćemo raditi u budućnosti.

Želio bih zahvaliti svima koji su neumorno radili na ostvarenju ove prekretnice – posebno onima koji su dali svojih 100% tijekom posljednjih 18 mjeseci vrlo intenzivnog procesa testiranja i poboljšanja.

Ispod je nekoliko snimki zaslona iz službenog dokumenta - dugačak je 899 stranica tako da ne mogu cijeli podijeliti.

Za drage sugrađane: ima i pečat", napisao je Rimac.

Kopirati
Drag cursor here to close