Hrvatska

Rimac kandidat za svjetskog poduzetnika godine

Mate Rimac bit će četvrti hrvatski predstavnik na svjetskom izboru Erst&Young (EY) "Svjetski poduzetnik godine"
AutoMoto / Flash | 13. 06. 2018. u 17:58 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U konkurenciji 56 poduzetnika iz 46 zemalja izbora Erst&Young (EY) "Svjetski poduzetnik godine" naći će se i Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili, koji je svoje mjesto na ovom globalnom izboru osigurao nakon što je u ožujku proglašen hrvatskim EY Poduzetnikom godine, javlja agencija Anadolija.

Mate Rimac bit će četvrti hrvatski predstavnik na svjetskom izboru, nakon što su u prethodna tri izdanja Hrvatsku predstavljali Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit, Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix te Marko Pipunić iz tvrtke Žito.

Priliku za predstavljanje na svjetskoj pozornici Mate Rimac osigurao je osvajanjem titule hrvatskog EY Poduzetnika godine gdje je izabran od strane stručnog žirija u konkurenciji 36 poduzetnika iz 28 domaćih tvrtki.

Mate Rimac je hrvatski poduzetnik i inovator rođen u Livnu u BiH 1988. godine. Vlasnik je tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bike koje se bave proizvodnjom električnih automobila i bicikala te ustavršavanjem automobilske industrije.

Proglašenje novog EY Svjetskog poduzetnika godine održat će se u subotu, 16. lipnja, a u sklopu četverodnevnog događanja hrvatski će predstavnik imati priliku predstaviti svoj rad i poduzetnički put šesteročlanom žiriju.

U sklopu programa održat će se i niz predavanja svjetski poznatih imena poduzetništva.

Program EY Poduzetnik godine ima tradiciju dugu 32 godine, a nadolazeći svjetski izbor održava se po osamnaesti put.

Program EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj je pokrenut 2014. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close