Po želji kupaca

Porsche do daljnjeg ne odustaje od ručnog mjenjača

Sva dosadašnja istraživanja potvrdila su da se mnogo dosadašnjih i potencijalnih kupaca "elfera“ apsolutno ne slaže s opcijom koja uključuje samo automatski mjenjač.
AutoMoto / Flash | 17. 10. 2023. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastojanju da odgovore željama svoje klijentele u slavnoj njemačkoj automobilskoj kompaniji potvrdili su da će za modele 718 i 911 i dalje nuditi opciju s ručnim mjenjačem.

Iako Porsche već godinama ima jedan od najboljih automatskih mjenjača s dva kvačila (PDK) koji čini dio paketa (i) u njihovim najbržim modelima, na opšte odobravanje klijentele kojoj se više dopadaju tradicionalna rješenja u Stuttgartu su odlučili da će uz većinu verzija besmrtnih ''elfera'' i modela iz Serije 718 i dalje nuditi opciju s ručnim mjenjačem od koje su (shodno aktuelnom trendu) već digli ruke u mnogim automobilskim kompanijama.

U posljednjoj izjavi za medije Frank Moser (prvi čovjek Porschea odgovoran za modele iz Serije 718 i 911) rekao je da će ručni mjenjači ostati u priči najmanje do kraja aktualne generacije "elfera“ i dvosjeda 718 Cayman/Boxster, a nije isključena mogućnost da će tri papučice biti u opciji i uz narednu generaciju Porschea 911.

Razlog je krajnje jednostavan - Sva dosadašnja istraživanja potvrdila su da se mnogo dosadašnjih i potencijalnih kupaca "elfera“ apsolutno ne slaže s opcijom koja uključuje samo automatski mjenjač.

S ranijim izjavama iz Porschea prema kojima će 911 ostati model koji će najduže pokretati motor s unutrašnjim sagorijevanjem, realne su osnove da će ručni mjenjač ostati u priči i s narednom generacijom ''elfera'', a ima optimizma i oko naredne (električne) generacije modela 718 Cayman/Boxster, jer će pored elektropokretanih verzija u priči paralelno ostati i verzije s konvencionalnim motorima.

Kada (ako) i Porsche na kraju bude prisiljen da se u bližoj ili daljoj budućnosti u potpunosti odrekne motora s unutrašnjim sagorijevanjem, spominju se simulacije ručnog mjenjača s čim se u Stuttgart apsolutno ne slažu, jer oduvijek insistiraju na autentičnosti.

Svjetlo na kraju tunela moglo bi biti Porscheovo okretanje prema sintetičkom gorivu koje bi u životu ostavilo motore s unutrašnjim sagorijevanjem, time i tri papučice.

Kopirati
Drag cursor here to close