Zaštita čovjekovog prostora

Porsche BH opredijeljen za očuvanje prirode

Praćenje utroška energije podrazumijeva utrošak fosilnih goriva za grijanje i električnu energiju nastalu sagorijevanjem fosilnih goriva.
AutoMoto / Flash | 10. 01. 2022. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjedoci smo klimatskih promjena i utjecaja čovjeka i industrije na svakodnevno pogoršanje uvjeta za život na planeti zemlji. S tim u vezi Porsche Holding kao jedan od najvećih trgovaca automobilima u svijetu u okviru svojih mogućnosti doprinosi zaštiti klime i čovjekovog životnog prostora tako što u portfelju proizvoda i servisa sve više ide u smjeru smanjenja CO2, te poduzima aktivnosti kojima se  u radnoj svakodnevnici rasterećuje okoliš.

Bazirano na Pariški sporazum o klimatskim promjenama, Uprava Porsche Holding-a, je kroz inicijativu TOGETHER Strategy 25+, postavila ciljeve čijoj implementaciji su članice Porsche Holding-a u prošloj godini pristupile kroz „GRP 17“. 

Grupna politika „GRP 17“ ECMS (Environmental Compliance Management Sistem) je oblast koja uređuje zaštitu okoliša kroz brigu i način upravljanja utroškom energenata i upravljanja opasnim materijama sa ciljem smanjenja štetnih uticaja na okoliš.

Praćenje utroška energije podrazumijeva utrošak fosilnih goriva za grijanje i električnu energiju nastalu sagorijevanjem fosilnih goriva. Za navedena praćenja kao krajnju informaciju dobije se CO2 otisak kao krajnji efekat uticaja na okoliš. 

U dolazećem periodu u okviru Porsche kompanija, osim praćenja utroška  energenata, pratit će se i upravljanje ostalim ekološki opasnim materijama koje se javljaju kao nusproizvod radnih procesa. Krajnji cilj je smanjiti kontaminaciju zemljišta  vode i zraka, te svakodnevnim odgovornim ponašanjem smanjiti mogućnost onečišćenja okoline. U fokusu praćenja bit će sve one materije, materijali i tvari koji mogu potencijalno izvršiti kontaminaciju zemljišta, vode i zraka.

Kompanija Porsche BH d.o.o. kao članica Porsche Holdinga već uveliko provodi grupnu politiku GRP 17 i  educira uposlenike da odgovorno upravljaju otpadnim materijalima i potrošačima energenata, te da optimalno koriste rasvjetna tijela kako bi dali svoj doprinos očuvanju prirode.

 

Kopirati
Drag cursor here to close