Nakon velikih najava

Početak proizvodnje Cybertrucka odgođen za 2022.

Iako je na početku najavljeno kako će proizvodnja Cybertrucka početi krajem 2021., ona je ipak odgođena za sljedeću godinu.
AutoMoto / Flash | 09. 08. 2021. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk pobrinuo se da predstavljanje Teslina Cybertrucka privuče pažnju medija diljem svijeta. Naime, tijekom predstavljanja zaposlenik Tesle, kako bi pokazao otpornost i neuništivost prozora ovog vozila i njegovih prozora, na njega je bacio metalnu kuglu i - razbio prozor. Nakon toga bacio je kuglu u drugi prozor i razbio i njega.

Osim po razbijanju prozora, Cybertruck pažnju je privukao i svojim dizajnom - za neke je to futurističko vozilo agresivnog dizajna, dok su drugi pokazali palac dolje takvom dizajnu.

No Muska kritike oko dizajna ne zanimaju, već mu je puno važniji broj rezervacija njihova pickupa, a taj je broj nedavno premašio 1,2 milijuna. Iako svi koji su pokazali interes za pickupom vjerojatno neće kupiti Cybertruck, te su brojke itekako ohrabrujuće za Teslu.

Prilikom predstavljanja 2019., Musk je najavio da će prvi modeli biti spremni za isporuku krajem 2021., no početkom ove godine spomenuo je kako će do kraja godine isporučiti nekoliko modela, dok je masovnu proizvodnju najavio za 2022. godinu, prenosi Zimo.

Tijekom objave rezultata za drugi kvartal potpredsjednik kompanije za razvoj vozila Lars Moravy rekao je kako su nedavno “završili osnovnu inženjersku arhitekturu vozila” najavivši ulazak Cybertrucka u beta fazu krajem godine. Time je također dao do znanja da proizvodnja pickupa neće početi do kraja godine

Službena potvrda da Cybertruck neće biti dostupan kako je prvotno najavljeno stigla je krajem prošlog tjedna iz Tesle.

Naime, prema stranicama za narudžbu tog pickupa, svi koji žele konfigurirati Cybertruck za kupovinu moći će to napraviti kada počne proizvodnja, što će biti 2022. To se odnosi na sve modele pickupa - i onog s jednim, ali i modele s dva i tri motora.

Prema stranicama Teslaseratija, vrijednost dosadašnjih rezervacija Cybertrucka iznosi skoro 80 milijardi dolara, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će onih koji su rezervirali Cybertruck, na kraju i kupiti taj pickup.

 

Kopirati
Drag cursor here to close