Novi Citroën Berlingo dobitnik nagrade Autobest 2019.
U finalnom izboru trofeja Autobest 2019. u kojem je sudjelovalo 6 finalista, novi Citroën Berlingo je osvojio naziv "Best Buy Car of Europe"

Novi Citroën Berlingo dobitnik nagrade Autobest 2019.

AutoMoto / Flash | 14. 12. 2018. u 14:16 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalnom izboru trofeja Autobest 2019. u kojem je sudjelovalo 6 finalista, novi Citroën Berlingo je osvojio naziv "Best Buy Car of Europe" odnosno najbolja kupovina među automobilima u Europi 2019. godine.

Nakon što je Linda Jackson, generalna direktorica marke Citroën, primila nagradu MANBEST (MANager BEST) za 2018. godinu, žiri europskog izbora Autobest je objavio rezultate izbora za najbolji automobil 2019. godine: naziv "Best Buy Car of Europe", odnosno priznanje za najbolji izbor prilikom kupovine automobila u Europi je dobio novi Citroën Berlingo, a rame uz rame mu idu Peugeot Rifter i Opel Combo Life.

Autobest svake godine već od 2001. godine nagrađuje vozilo koje dobije najviše glasova. Žiri čine 31 vodeća automobilska novinara iz 31 europskih država, koji ocjenjuju vozila u izboru na osnovu 13 kriterija, kao što su odnos između kvalitete i cijene, dizajna, udobnosti i tehnologije, a također i kvalitete usluga te raspoloživosti rezervnih dijelova unutar distribucijske mreže.

Citroën je već drugu godinu zaredom primio nagradu koju dodjeljuje žiri Autobest. Isto tako kao kompaktni SUV Citroën C3 Aircross, kojeg je Autobest prošle godine proglasio pobjednikom, i novi Citroën Berlingo se toliko izdvojio od konkurenata da je uspeo osvojiti spomenuti naziv na osamnaestom izdanju ove nagrade zahvaljujući izuzetno osuvremenjenom oblikovnom dizajnu, tehnologijama i izboru motora posljednje generacije, čime je unio vjetar svježine u segment vozila za slobodno vrijeme.

Najnovija generacija, nastala po inspiraciji očekivanja stranaka, izvrstan je dokaz o novom sloganu marke "Inspired by You".

Foto: PR / Citroën Berlingo

Novi Citroën Berlingo je kao vozilo sa brojnim izgledima nadasve pametna kupovina za obitelji ili starije koji u njemu vide idealnog partnera za svoj aktivni život i kojima najviše znače posebno njegova prostrana unutrašnjost i korisnost.

Priznanje koje je primila osobna verzija novog vozila Berlingo pridružuje se prestižnom nazivu "međunarodni dostavljač 2019. godine" koji je dodijeljen gospodarskoj verziji (Novi Citroën Berlingo Van) u rujnu na salonu automobila u Hanoveru.

Kao najprodavaniji Citroënov model 2017. godine u gotovo 17 država, Berlingo je danas drugi najprodavaniji Citroënov model odmah iza vozila C3. Od početaka prodaje u 1995. godini proizvedeno je ukupno već više od 3,3 milijuna primjeraka.

Novi Berlingo, koji je od sada još moderniji i prožet stilskim zapovijedima najnovijih Citroënovih modela, najavljuje nastavak stilskog preporoda marke.

Od lansiranja u rujnu 2018. godine za ovaj model je primljeno ukupno već više od 13.000 narudžbi, tako da Citroën zahvaljujući njemu može nastaviti sa svojom komercijalnom dinamikom. Sa više od 690.000 registriranih vozila u Europi krajem listopada (rekord u posljednjih 7 godina), Citroën je u Europi zabilježio 6-postotnu rast, što je tri puta više od rasta tržišta.

Kopirati
Drag cursor here to close