DIRECT AUTO

Mostarski vozači završili na francuskoj televiziji

Do suradnje je došlo tako što su Francuzi preko društvenih mreža čuli i vidjeli rad mostarskih majstora za automobile.
AutoMoto / Flash | 23. 11. 2022. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Televizijska ekipa francuskog magazina "Direct Auto" koji se emitira na kanalu C8, ovaj mjesec bila je u posjeti strastvenim zaljubljenicima u automobile na Balkanu. Među prvima koje su posjetili bili su vozači utrka ubrzanja iz Mostara, kao i Oldtimer klub Mostar.

Mostarske trkače posjetili su u jednoj od garaža gdje se sastavljaju najbrži automobili na Balkanu, ali i na pisti gdje je za potrebe snimanja odvoženo nekoliko "potezanja".

Do suradnje je došlo tako što su Francuzi preko društvenih mreža čuli i vidjeli rad mostarskih tuning majstora.

Francuzi su ostali oduševljeni količinom zaljubljenika u street race na ovako malom području.

"U Francuskoj ovoga i nema previše. Mi smo sami napravili svoj koncept gdje motor treba da stoji koji je tvornica u startu stavila na "pogrešno mjesto", to ih je fasciniralo, a pogotovo naša organizacija utrka i strast da na ovako malom području ima toliko zaljubljenika u street race", kazao je Joško Ambruž, predstavnik AMK Extreme kluba koji organizira dobro poznati "Oldschool Street Race" u Mostaru.

"Bili su iznenađeni kako iz "osnovne" garaže, koja nije ništa posebno izlaze ovako brza auta" dodaje Joško.

Foto: Facebook / Mostarski vozači završili na francuskoj televiziji

 

Na pomoćnoj pisti mostarskog aerodroma bili su i predstavnici drugih klubova iz Bosne i Hercegovine, poput Street race club Sarajevo, AK Burnout.

Joško ističe kako su svi oni protivnici jedino kad stanu "na crtu", dok ostatak vremena provode pomažući jedni drugima u sastavljanju automobila.

"Jedino smo protivnici kad stanemo na crtu, a uvijek se da ruke kad se sprema auto za utrke i treba pomoći bez obzira iz kojeg kluba bili, jer svi imamo isti cilj, to je stizati sekunde", tvrdi Ambruž.

 

Kopirati
Drag cursor here to close