Iako još nije u prodaji

Među kupcima automobila veliki je interes za Appleovim automobilom

U Appleu ne trebaju strahovati oko interesa za njihovim potencijalnim automobilom. Jedini problem mogla bi biti - cijena.
AutoMoto / Flash | 05. 09. 2022. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Android se na tržištu pojavio 2008., godinu dana nakon iPhonea, što ga nije spriječilo da ga 2010., prema NPD-u, prestigne u tržišnom udjelu. Tada su još tvrtke poput Blackberryja, Nokije i Motorole dominirale tržištem pametnih telefona.

Taj se odnos snaga s vremenom promijenio. Izvršni direktor Tim Cook nedavno je rekao da je Apple "postavio tromjesečni rekord u lipnju", za korisnike koji su Android zamijenili iOS-om.

U usporedbi s godišnjom prodajom, baza aktivno korištenih uređaja još je značajniji pokazatelj jer uzima u obzir korisnike dovedene u Appleov ekosustav kroz tržište rabljenih telefona, kao i one koji koriste iPhone kupljen prije više godina, javlja Zimo.

Prema podacima analitičke tvrtke Counterpoint Research, koje donosi Financial Times, iPhone je u lipnju prestigao cijeli Android ekosustav i zauzeo 50 posto tržišnog udjela u SAD-u.

Ostaje za vidjeti kakav će odnos snaga biti nakon što Apple za nekoliko dana, točnije 7. rujna, predstavi novi iPhone 14.

Kopirati
Drag cursor here to close