Samo benzin

Mate Rimac: Ništa od električnog Bugattija

U intervjuu za Automobilwoche šef koncerna Bugatti je izjavio kako SUV model nije u desetogodišnjem planu Bugattija.
AutoMoto / Flash | 08. 09. 2022. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mate Rimac otkriva detalje iz desetogodišnjeg plana za Bugatti.

Prvo je pitanje SUV modela. Aston Martin, Bentley i Rolls Royce su već srušili tabu i uspješno lansirali svoje prve SUV modele, a isto će napraviti uskoro i Ferrari. Čak i McLaren koji se grozi ovog segmenta misli da su SUV vozila "vrlo važna“. Stoga se kao jedina linija obrane od SUV-manije spominje Bugatti.

S pravom, jer je sada i Mate Rimac jasno rekao kako u bliskoj budućnosti neće biti SUV modela u ponudi Bugattija. U intervjuu za Automobilwoche šef koncerna Bugatti je izjavio kako SUV model nije u desetogodišnjem planu Bugattija.

I ne samo to, u narednih deset godina neće biti ništa od električnog Bugattija. Ponovimo, do 2032. godine kada će vjerojatno svi imati električni model, Bugatti ga neće imati u asortimanu. "Čisto električni model nije u našem desetogodišnjem planu za Bugatti. A neće biti ni SUV-a“, rekao je Mate Rimac za njemački medij.

Naravno, Bugatti neće ignorirati elektrifikaciju. Rimac je tako pri predstavljanju Mistrala potvrdio kako će W16 u mirovinu, a nasljednika Chirona će biti snažno elektrificiran. Stoga očekujte downsizing na djelu, ali i još bolje performanse. Nadajmo se da osnova ipak neće biti novi V12 razvijen za nasljednika Aventadora.

Rimac je u istom intervjuu izjavio i kako je jedan od ciljeva da električni doseg bude bar 50 km. S time vlasnici u vožnji gradom ne bi morali paliti termalne zvijeri. 

Kopirati
Drag cursor here to close