Kuda ide svijet?

Kriza s čipovima: Isporučuju se nedovršeni automobili

Rokovi isporuke od više od godinu dana za krajnje kupce danas su činjenica za gotovo sve modele, a mnogi trgovci više ne dobivaju automobile.
AutoMoto / Flash | 04. 10. 2021. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akutni nedostatak računalnih čipova u proizvodnji vozila ne dovodi samo do kašnjenja u proizvodnji i isporuci već utječe i na vozila koja se proizvode, pa tako njemački proizvođači automobila trenutno isporučuju samo nedovršena vozila i na taj način izazivaju nezadovoljstvo kupaca i trgovaca, objavila je Revija HAK-a.

''Sada imamo ograničenja gotovo posvuda'', rekao je Andreas Henkel, voditelj prodaje u zastupništvu Mercedesa Felix Kloz u Stuttgartu za njemački industrijski magazin Automobilwoche.

Ponekad nedostaju električna vrata prtljažnika, ponekad je funkcija osvjetljenja ograničena… Proizvođači obećavaju da će o svom trošku ugraditi te funkcije kada bude dostupne.

Kao i Mercedes, i BMW ima problema s dostavom čipova.

Christian Rönsch, generalni direktor zastupnika BMW-a May & Olde, izvijestio da se vozila isporučuju bez odgovarajućih dijelova opreme…

Rokovi isporuke od više od godinu dana za krajnje kupce danas su činjenica za gotovo sve modele, a mnogi trgovci više ne dobivaju automobile.

 Ne očekuje se da će se kriza u proizvodnji ublažiti do druge polovice 2022., objavila je Revija Hrvatskog autokluba.

Kopirati
Drag cursor here to close